Vertaisryhmät

Pohjois-Karjalan Yhden Vanhemman Perheet ry

Hienoa että olet löytänyt sivuillemme. Tervetuloa myös muuhun toimintaan mukaan! Mikäli et löydä vastauksia kysymyksiisi näiltä sivuilta, ethän epäröi ottaa yhteyttä tästä.

MLL Joensuu

Mannerheimin Lastensuojeluliiton perhekahviloihin ovat kaikki tervetulleita.  Perhekahvilassa tutustutaan paikkakunnan toisiin samassa elämäntilanteessa oleviin vanhempiin ja lapset saavat leikkiseuraa toisistaan.

MLL Joensuun yhdistys ry

Joensuun Pelastakaa Lapset ry

Joensuun Pelastakaa Lapset ry:n ryhmistä, koulutuksista ja toiminnasta löydät tietoa oheisen linkin takaa.

Joensuun Pelastakaa Lapset

Pienperheyhdistys

Pienperheyhdistys järjestää vertaistoimintaa, vapaaehtoistoimintaa ja vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Yhdistys toimii pääkaupunkiseudulla, mutta verkkoryhmiin voi osallistua ympäri Suomen. Ohessa linkki yhdistyksen verkkotoiminta sivulle.

Pienperheyhdistys

Liekku Ry

Liekku ry on Joensuun seudulla toimiva vanhemmuuden vertaistukiyhdistys, jonka tarkoituksena on levittää vanhemmille tietoa vauvojen ja pienten lasten hoidosta.

Liekku ry

Leijonaemot ry

Leijonaemot ry:n toiminnan tarkoitus on edistää vertaistukitoimintaa erityislasten vanhempien kesken sekä vuorovaikutusta erityislasten vanhempien ja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kasvatuksen ammattilaisten välillä. Lisäksi yhdistys tukee erityislasten vanhempien jaksamista ja hyvinvointia. Ohessa linkki Jonsuun Leijonaemojen vertaisryhmän sivuille.

Leijonaemot (Nepsy)

Sateenkaariperheet

Sateenkaariperheet ry on valtakunnallinen järjestö, joka tuottaa vertaistoimintaa sateenkaariperheille ja sateenkaariperheestä haaveileville. Joensuun toimintaa käynnistellään pienen tauon jälkeen vuoden 2022 alussa. Ohessa linkki valtakunnallisille sivuille.

Sateenkaariperheet

Joensuun Kehitysvammaisten Tuki ry

Järjestön tarkoitus on edistää kehitysvammaisten sekä heidän perheidensä yhteiskunnallista tasa-arvoa ja elämänlaatua, toimia edunvalvojana ja muutoinkin pyrkiä tukemaan perheitä. Joensuun yhdistys järjestää virkistys- ja vapaa-ajantoimintaa; retkiä ja matkoja erilaisiin tapahtumiin. Heidän Kauttaan saat asiantuntevaa tietoa miltei kaikkiin kehitysvammaisuutta ja kehitysvammaisia ihmisiä sekä heidän perheitään koskeviin asioihin.

Joensuun kehitysvammaisten tuki ry

Mielenterveys ja päihderyhmät

Vertaistoimintaa järjestää Pohjois-Karjalassa useampi eri yhdistys, jotka toimivat mm. mieli-ry:n ja FinFamin alaisuudessa. Kattavan listan eri toimijoista löydät täältä.